Día de les ESCRIPTORES

Els dies 19 i 20 d’octubre celebràr​em​ el Dia de les escriptores al nostre centre. Des d’Infantil i Primària fins als cursos de l’ESO, tot l’alumnat gaudí d’una sèrie d’activitats​ orientades, per exemple, a llegir l’obra més coneguda de Beatrix Potter, Pere el conillet, per part de les mares dels més xicotets, o a investigar i conéixer la vida i obra de quatre autores de renom dins de la literatura espanyola, valenciana i anglesa: Elvira Lindo, Teresa Broseta, Jane Austen i Elia Barceló. 

Per una banda, els més menuts escoltaren el conte de Pere el conillet de Beatrix Potter per a, després, en grup, pintar uns dibuixos sobre la història​​. Aquests estaven tallats de forma que cada membre del grup tinguera la seua part i la poguera colorejar com més li agradava.​​

Per l’altra, els cursos de l’ESO prepararen uns pò​sters per a exposar la vida i obra d’algunes autores importants als xiquets i xiquetes de Primària. En grups xicotets, els cursos de les dos etapes es reuniren en el pati, la biblioteca i la sala d’audiovisuals per a viure una experiència que, segons els més majors, fou molt enriquidora, ja que molts d’ells se n’adonaren de la gran capacitat d’atenció i​ d’imaginació que mostraven els més menuts. 

Després de disfrutar de les exposicions per part de l’alumnat de l’ESO, Primària tornà a les aules per a treballar l’escriptura creativa en grups. Per a fer-ho, el professorat els plantejà un misteri: dins d’un sobre hi havia un objecte relacionat amb una de les obres de les escriptores que els havien presentat els seus companys i companyes de l’ESO. Una volta resolt l’enigma, llegiren tots junts un resum de l’obra que representava l’objecte i ja estaven preparats per a crear la seua pròpia història. Aquesta s’havia d’escriure en grup: cada membre del grup havia d’escriure entre 5 i 6 línies, i havien d’incloure l’objecte que havien tret del sobre misteriós. 

Al finalitzar la jornada, majors i menuts havien interactuat tots junts, intercanviant coneixements i punts de vista, fet que els oferí l’oportunitat d’aprendre d’una manera diferente i significativa que ​mai oblidaran.